Manifesto

Sportul începe întotdeauna cu o întrebare simplă:

Joci?

Iar atunci când răspunsul e „Da, joc”, se nasc sportivi. Indiferent de sport. Indiferent de loc. Poate fi la colțul blocului. Poate fi cu niște pietre stivuite. Poate fi cu o castană și un băț. Așa încep toate sporturile și așa cresc și se dezvoltă. Castana devine minge, bățul devine rachetă, copilul devine sportiv și colțul blocului devine stadion. Toate sporturile au crescut, au trecut prin mai multe etape, pas cu pas, ca să devină ceea ce acum vedem la televizor. Dar pe măsură ce sporturile s-au dezvoltat, parcă am uitat de unde au plecat.

Să ne aducem aminte. Să fim iar creativi. Să ne punem iar întrebarea:

Joci?

Și să răspundem „Da, jucăm”.

Descoperă pe site peste 120 de jocuri de-a sporturile olimpice. Ajută-ne să învățăm copiii României că pot să se joace de-a sportul oriunde, oricând și fără resurse speciale. Să arătăm că atunci când unii zic că sportul nu e pentru toți, noi zicem „Cum să nu”.

Sportul se joacă!

„Sportul se joacă” este o platformă educațională deschisă, un loc unde vor fi adunate exerciții menite să inspire adulții României să se joace de-a sportul cu copiii, exerciții ce pot fi aduse la viață fără a fi nevoie de resurse speciale.

„Sportul se joacă” este un proiect al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, al Institutului Aspen România și al Băncii Comerciale Române realizat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Tineretului și Sportului, cu sprijinul Fan Courier și al Televiziunii Române.